Wij gebruiken cookies. Zie onze Privacy Policy - Close
Home > Nieuws > Veiligheid tijdens het vegen

Veiligheid tijdens het vegen

Manoeuvreren in smalle straatjes, tussen geparkeerde auto’s door en fietsers en voetgangers die overal vandaan komen. Het valt niet altijd mee voor chauffeurs van veegwagens om zonder schade de dag door te komen.

25/11/2015 Om de kans op schade tijdens het vegen aanzienlijk te verminderen, hebben we deze week, via onze dealer Van Campen Ecotechniek BV, een veegauto van Wilchem Milieu- en Incident Management voorzien van diverse veiligheidssystemen.

Camera’s

Zo is de auto uitgerust met het camerasysteem 360° OmniVue, zodat de bestuurder een 360° bovenaanzicht van het voertuig en de omgeving heeft. Naast dit camerasysteem is er een aparte CM-32AH kleurencamera bij de zuigmond gemonteerd zodat de chauffeur kan zien of de opening niet verstopt raakt. Op de monitor kan de chauffeur eenvoudig wisselen tussen het beeld van de camera bij de zuigmond en 360° OmniVue.

Monitor veegauto Wilchem

Actief waarschuwingssysteem

Naast de camera’s hebben we ook Sylogi Alert op de auto gemonteerd. Twee radarsensoren achterop het voertuig staan in verbinding met een speciale cabine-unit en waarschuwen de bestuurder als deze te dicht bij een obstakel of andere verkeersdeelnemer komt. Waar de chauffeur bij het camerasysteem in de monitor moet kijken om te zien wat er gebeurt, is Sylogi Alert een zogenaamd ‘actief waarschuwingssysteem’ omdat het de bestuurder automatisch waarschuwt.

Beelden terugkijken

Naast het camerasysteem 360° OmniVue, is de veegauto ook voorzien van een DR-400 digitale recorder. Deze recorder slaat de beelden van de vier afzonderlijke OmniVue-camera’s op een harde schijf op. Mocht er toch schade ontstaan tijdens één van de ritten, dan is dus later terug te zien hoe en waar deze schade is ontstaan. De beelden kunnen ook worden geraadpleegd in het geval van een schadeclaim. Zo is eenvoudig vast te stellen of de claim gegrond is of niet.

 

Laatste nieuws

Samenwerking GrootJebbink en StoreVan Vlaanderen

Nieuwe distributeur voor GrootJebbink in Vlaanderen

30/11/2017   Op 28 november heeft GrootJebbink een overeenkomst getekend met de nieuwe Vlaamse distributeur: StoreVan Vlaanderen....

Eerste Pfruendt WK60-XS weegsysteem in gebruik

Eerste Pfreundt touchscreen weegsysteem in gebruik

25/09/2017   Het eerste Pfreundt WK60-XS weegsysteem in Nederland is in gebruik genomen bij HKS Metals in Amersfoort....

Afsleepwagen

Zicht op de zaak met werk- en flitslampen

11/07/2017   Onlangs hebben we deze afsleepwagen van St. van den Brink uit Ermelo voorzien van flits- en werklampen....

 
.

© Copyright GrootJebbink BV 2017
Algemene voorwaarden | Privacy Policy