Home > Nieuws > Nieuw: 360° OmniDrive
Dode hoek camera bestelwagens campers  

Nieuw: 360° OmniDrive

GrootJebbink BV introduceert 360° OmniDrive. Dit is een camerasysteem voor bestelwagens en campers dat de chauffeur een volledig bovenaanzicht geeft van de omgeving rondom het voertuig.

10/11/2016 De beelden die vier camera’s aan iedere zijde van de bestelauto of camper registreren, worden samengevoegd en als één bovenaanzicht op de monitor in de cabine gepresenteerd.

Bekijk hier hoe het werkt 

Omdat het aantal bestelwagens in stadscentra groter wordt, neemt ook het risico op ongevallen en schade toe. 360° OmniDrive draagt bij aan meer veiligheid in het verkeer, omdat de dode hoeken rondom het voertuig verdwijnen. Voetgangers en fietsers kunnen zich dus veiliger in het verkeer bewegen.

Dode hoek camera bestelwagen en camper

Minder schade door meer overzicht

Behalve dat 360° OmniDrive bijdraagt aan meer verkeersveiligheid, is het camerasysteem ook een ideaal hulpmiddel bij het voorkomen van schade. Het complete bovenaanzicht zorgt er namelijk voor dat de chauffeur paaltjes, hoge stoepranden en andere obstakels snel kan overzien. Ook parkeren en manoeuvreren gaat, vanwege het complete overzicht, sneller en gemakkelijker.

Het juiste beeld in elke situatie

360° OmniDrive werkt op basis van ‘triggers’, waardoor de chauffeur in elke situatie het juiste beeld heeft op de monitor. Als de richtingaanwijzer aanstaat is automatisch het beeld van de camera aan de linker- of rechterkant te zien. Als het voertuig in de achteruitrijversnelling staat, verandert het beeld op de monitor in een overzicht van de achterkant van het voertuig en de omgeving.

Dode hoek camera bestelwagens campers

Beelden terugkijken (optioneel)

Hoewel de kans op schade of een ongeval met 360° OmniDrive klein is, kan er natuurlijk altijd iets gebeuren onderweg. Door de beelden van de vier camera’s op te slaan met de digitale recorder DR-140, zijn deze later terug te kijken. De recorder is een optionele aanvulling op 360° OmniDrive en slaat de beelden van de laatste 18 uur dat er gereden is op. Het opgenomen beeld kan dienen als bewijslast bij een incident of voor het weerleggen van valse schadeclaims

 

Laatste nieuws

Vacature product manager camerasystemen

Product manager camerasystemen gezocht!

08/10/2019   Ben jij momenteel werkzaam in een technische/commerciële functie in de voertuigbranche? En ben je toe aan een nieuwe stap?...

Daily Logistics Group op weg naar nul ongevallen

Met camera’s op weg naar nul ongevallen

30/08/2019   In de nieuwste uitgave van After Sales Truck magazine een reportage over de Daily Logistics Group. Zij zijn begonnen hun trekker-trailercombinaties te voorzien van camera’s, daarbij geadviseerd door GrootJebbink....

Pfreundt WK60 op verreiker

Eerste Pfreundt WK60 weegsysteem geïnstalleerd op verreiker

20/06/2019   Voor het eerst in Nederland is een Pfreundt WK60 weegsysteem geïnstalleerd op een verreiker....

 
.

© Copyright GrootJebbink BV 2019
Algemene voorwaarden | Privacy Policy

Wij gebruiken cookies. Zie onze Privacy Policy - Close

Wij gebruiken cookies. Zie onze Privacy Policy

Ok.