Home > Blog > Werklampen aanschaffen? Doe een lichtsimulatie!

Werklampen aanschaffen? Doe een lichtsimulatie!

LED werklampen, ze zijn er in vele soorten en maten. Ook de prijzen lopen behoorlijk uiteen. Hoe weet je nu welk soort lampen je moet aanschaffen voor je machine?

Bekijk ons assortiment werklampen

Specificaties, verbruik en levensduur zijn natuurlijk belangrijk. Je wilt natuurlijk niet elk jaar alle lampen vervangen. Maar de allerbelangrijkste afweging bij het aanschaffen van werkverlichting is de lichtopbrengst die ze produceren. Je wilt immers weten of een lamp wel voldoende licht geeft voor de toepassing.

Alleen, hoe kom je daarachter voordat je de lamp aanschaft? Allerlei verschillende werklampen aanschaffen en testen is een kostbaar en tijdrovend proces. Dat neemt niet weg dat de juiste lamp kiezen wel heel belangrijk is, zeker als deze wordt meegenomen in de specificaties of het ontwerp van een voertuig.
 

Lichtsimulatie

Een lichtsimulatie biedt in dat geval uitkomst. Zo’n simulatie geeft een realistisch beeld van het licht dat de werklampen produceren. Met een lichtsimulatie is goed te zien hoe lang en breed het gebied is dat door één lamp, of een combinatie van verschillende werklampen, verlicht wordt.

In onderstaand voorbeeld kiezen we het optimale lichtbeeld voor de voorzijde van een dumptruck.

Lichtsimulatie dumptruck

Het soort werklampen dat gekozen wordt, heeft grote invloed op het lichtbeeld voor het voertuig. In de vergelijking hieronder gaan we uit van een opstelling met alleen halogeenwerklampen en twee varianten met LED.
 

Wat direct opvalt is het enorme verschil in lichtopbrengst tussen de diverse soorten werklampen. Een verschil dat maar moeilijk uit te leggen is op basis van specificaties en theoretische gegevens alleen.

Download 'Laat je oplichten!'
 

Onderstaand overzicht laat de lichtopbrengst (in lux) van de lampen zien.

Halogeen

Lichtsimulatie halogeen
 

LED Basic

Lichtsimulatie LED Basic
 

LED Pro

Lichtsimulatie LED Pro
 

Realistisch beeld

Een lichtsimulatie is een zeer nuttig middel bij het kiezen voor een bepaalt soort werklampen op een voertuig. Het laat op een realistische wijze zien wat het zicht voor chauffeurs en machinisten is bij werken in het donker.
 

Specialist werklampen

Ook geïnteresseerd in de mogelijkheden voor een lichtsimulatie? Neem contact op met onze specialist werklampen Albert.

Mail Albert

 
 
 

Plaats reactie 

Je reactie wordt beoordeeld vóór plaatsing     Plaats reactie

 

Eerdere blogs

Verblinding door werklampen voorkomen? Zo doe je dat!

02/05/2019   Het is ’s avonds laat. De weg is afgesloten en de werkzaamheden kunnen beginnen. Uiteraard is het donker, dus zet je de werklampen van je machine aan. Mooi dat ze zoveel licht geven, denk je....

Dode hoek detectiesystemen: voorkom ongelukken met bouwmachines!

20/02/2019   Voertuigen zoals grondverzet- en mijnbouwmachines, vormen door hun grootte een gevaar voor de directe omgeving. Vanwege hun omvang, zijn er veel dode hoeken rondom dit soort voertuigen....

Tien redenen om vandaag nog over te stappen van halogeen werklampen naar LED

05/09/2018   Sinds 1 september moeten 230V lampen in de EU zo zuinig zijn, dat halogeen niet meer aan de eisen voldoet....

 
.

© Copyright GrootJebbink BV 2019
Algemene voorwaarden | Privacy Policy

Wij gebruiken cookies. Zie onze Privacy Policy - Close

Wij gebruiken cookies. Zie onze Privacy Policy

Ok.