Besparen op het wagenpark, minder kosten met meer zicht!

Het is vrijdagmiddag, even voor vijven. Een drukke werkweek, waarin je als wagenparkbeheerder continu problemen oplost en brandjes blust, zit er bijna op.

Maar dan belt een chauffeur die vandaag op pad is in het centrum van de stad. Tot z’n grote spijt moet hij mededelen dat hij, bij het achteruit insturen van de inrit naar de supermarkt in het centrum, een paaltje heeft geraakt.

“De hele rechterachterkant is beschadigd”, hoor je aan de andere kant van de lijn, “De achteruitrijverlichting is kapot en het spatscherm is helemaal verbogen. Die steekt wel een halve meter uit.”

Paaltje niet gezien

“Niet gezien”, is het antwoord als je vraagt hoe het heeft kunnen gebeuren. Hoe is het toch mogelijk, denk je bij jezelf. Dit is al de derde keer deze maand dat een chauffeur schade rijdt op dat punt. Hoe dan ook, er zal een vervangend voertuig geregeld moeten worden, want verder rijden met dit voertuig is niet meer veilig. Ook moet de schade zo snel mogelijk gerepareerd worden.

Inmiddels is het vijf uur geworden, maar weekend is het nog lang niet.

Hoe voorkom je deze ellende?

Behalve veel rompslomp, levert zo’n akkefietje ook nog eens extra kosten op. Daar zit natuurlijk niemand op te wachten. En dat allemaal vanwege zo’n stom paaltje dat in korte tijd al drie keer voor deze ellende heeft gezorgd.

Contact met de gemeente over het weghalen van dat paaltje heeft niets opgeleverd. Maar er moet wel iets gebeuren, want dit kan zo niet verder. Als het paaltje niet weg kan, moeten chauffeurs het op z’n minst kunnen zien, zodat dit niet nog eens voorvalt. Maar hoe zorg je daarvoor?

Het antwoord: rondom zicht.

Rondom zicht: wat is het en wat heb ik eraan?

Met rondom zicht wordt een 360° camerasysteem op een voertuig bedoeld. Vier camera’s, één aan iedere zijde van het voertuig, registreren alle activiteit rond het voertuig. Deze vier beelden worden door een speciale unit samengevoegd en als één bovenaanzicht gepresenteerd op een monitor in de cabine.

Zo heeft de chauffeur dus altijd zicht op de volledige omgeving rondom het voertuig. Door dit overzicht neemt het risico op schade aanzienlijk af.

Biedt Camos 360° OmniVue nog meer voordelen?

Er zijn vele redenen om te kiezen voor Camos 360° OmniVue. Zowel de chauffeur, als de wagenparkbeheerder, als de directie profiteren van dit rondom zicht camerasysteem.

Voordelen chauffeur

✔   Volledig overzicht rond het voertuig
✔   Meer verkeersveiligheid
✔   Eenvoudig parkeren en manoeuvreren

Voordelen wagenparkbeheerder

✔   Lagere kosten wagenparkbeheer
✔   Hogere inzetbaarheid voertuigen
✔   Lagere onvoorziene uitval voertuigen

Voordelen directeur

✔   Draagt bij aan MVO-doelstellingen
✔   Middel om chauffeurs te werven en binden
✔   Helpt bij positieve reputatie bedrijf

Ook tot 60% besparen op kosten voor het wagenparkbeheer?

Vraag dan een vrijblijvende offerte of demonstratie aan.