Camera’s en recorders voor lesauto’s brandweer

Brandweer IJsselland heeft 6 nieuwe tankautospuiten aangeschaft die zijn uitgerust met een OmniVue 360 camerasysteem.

Twee van deze voertuigen worden bovendien ingezet als lesauto. Ze zijn, naast het camerasysteem, voorzien van een recorder en extra camera die het gedrag van de chauffeur registreert. Dankzij de camera’s aan alle zijden van het voertuig, zijn er geen extra spiegels nodig bij de lesauto’s.

Met de ingebouwde recorder worden de beelden opgenomen zodat ze op een later tijdstip, samen met de chauffeur, geëvalueerd kunnen worden. Ook zijn de lesvoertuigen uitgerust met een extra 10” monitor waarop de instructeur live mee kan kijken.

Beelden op monitor lesauto brandweer

De 10" monitor waarop de instructeur alle beelden kan overzien.

De lesauto’s kunnen ook ingezet worden voor reguliere oproepen. In dat geval is de extra monitor voor de instructeur eenvoudig te vervangen door een tablet die de bijrijder van alle noodzakelijke informatie voorziet.

Lesauto brandweer monitoren

De cabine van één van de lesvoertuigen die is voorzien van twee monitoren. Eén voor de chauffeur en één voor de instructeur.

“Een mooi project, waarbij ons specialisme en oplossingsgerichtheid het verschil maakten”, aldus productspecialist camerasystemen Dietger Engel. “Het bijzondere aan deze configuratie is bijvoorbeeld dat de camera’s op twee monitoren zijn aangesloten en de recorder direct in het voertuig uit te lezen is.”

 

Dietger Engel Productspecialist Op zoek naar advies of een offerte? Ik help je graag.

Dietger Engel