Eerste Pfreundt weegsysteem gemonteerd op heftruck

Onlangs heeft GrootJebbink het eerste Pfreundt WK60-XS weegsysteem gemonteerd op een heftruck.

Het weegsysteem is gemonteerd op een Hyster J3.5XN van GLE Maritime in Hoogvliet. De reden dat het bedrijf heeft gekozen voor de Pfreundt WK60-XS, is dat het weegsysteem robuust is en een zeer goede prijs-/kwaliteitsverhouding heeft.

De heftruck waar het weegsysteem op gemonteerd is, wordt gebruikt voor het laden en lossen van vrachtwagens. Het risico bestaat hierbij, dat de trucks te zwaar beladen worden.

Pfreundt WK60 weegsysteem in heftruck

De heftruck met rechts het weegsysteem

Overbelading voorkomen

Het Pfreundt WK60-XS weegsysteem voorkomt overbelading, omdat de chauffeur een doelgewicht kan instellen. Op het display is dan te zien hoeveel gewicht er nog geladen kan worden, voordat het doelgewicht bereikt is.

Omdat de lading in de trucks per container verder vervoerd wordt over zee, is het belangrijk om overbelading te voorkomen. Als een container namelijk te zwaar beladen is, kan dit leiden tot extra kosten, of moet een deel van de lading er weer uitgehaald worden.

Uitleg Pfreundt WK60 weegsysteem

Uitleg over de werking van het Pfreundt WK60-XS weegsysteem

Verschillende kalibraties

“We hebben twee kalibraties uitgevoerd,” vertelt productspecialist Ferry Misset, “één voor de standaard lepels, en één voor een aanzetstuk waardoor de lepels verlengd worden”.

“We kalibreren de maximale belading van het voertuig, de halfvolle belading en wanneer er geen lading op de lepels rust. Zo bereiken we een zo nauwkeurig mogelijke meting voor ieder gewicht”.

 

Pfreundt WK60

Pfreundt WK60
Weegsysteem met touchscreen display voor heftrucks

Meer informatie

Pfreundt WK60

Pfreundt WK60
Weegsysteem met touchscreen display voor heftrucks

Meer informatie

 

Ferry Misset Productspecialist Meer weten over de mogelijkheden van een weegsysteem?

Ferry Misset