Home > Nieuws > Rondom zicht voor Brandweer Twente
Natuurbrandbestrijdingsvoertuig met rondom zicht  

Rondom zicht voor Brandweer Twente

Begin december heeft Brandweer Twente zes nieuwe natuurbrandbestrijdingsvoertuigen in gebruik genomen. Deze voertuigen zijn voorzien van OmniVue 360 rondom zicht camerasystemen.

29/01/2020 Het betreft Renault Trucks D 280 4×4 met BMT Fire & Rescue GIMAEX-opbouw. Omdat de voertuigen off-road moeten opereren, zijn ze extra wendbaar. Ook zijn de banden extra breed en is het chassis flexibel, zodat de banden altijd contact met de bodem houden.
 

Natuurbrandbestrijdingsvoertuig Brandweer Twente

Eén van de nieuwe natuurbrandbestrijdingsvoertuigen van de Brandweer Twente
 

Volledig zicht rondom voertuig

Het OmniVue 360° camerasysteem voorziet de bestuurder te allen tijde van volledig zicht rondom het voertuig. Niet alleen bij het bestrijden van natuurbranden, wanneer het voertuig off-road rijdt, maar ook tijdens het uitrukken en naar de brand toe rijden. Dankzij het camerasysteem kan de bestuurder zich niet alleen zo snel mogelijk, maar ook zo veilig mogelijk door het verkeer manoeuvreren.

Als extra detail hebben we tijdens de kalibratie van het camerasysteem een afbeelding van de bovenkant van de GIMEAX-opbouw in de monitor gebruikt. Dit zorgt voor een extra realistisch beeld bij het bovenaanzicht van de omgeving van het voertuig.
 

Kalibratie met voertuig GIMEAX

Beeld van het voertuigpictogram in de monitor tijdens de kalibratie
 

Inzetbaar vanaf 1 maart

Op dit moment worden de bemanningen die met de voertuigen gaan werken getraind in het gebruik ervan. Doel is dat alle voertuigen vóór 1 maart, dat geldt als de traditionele start van het natuurbrandseizoen, volledig inzetbaar zijn.
 

Zes natuurbrandbestrijdingsvoertuigen Brandweer Twente

De zes nieuwe voertuigen voor Brandweer Twente
 

Meer zien over de nieuwe voertuigen voor Brandweer Twente? Bekijk dan onderstaande reportage die RTV Oost maakte tijdens de levering van de voertuigen.

 

Laatste nieuws

GrootJebbink introduceert SmartVue DobliCam

GrootJebbink introduceert SmartVue DobliCam

25/06/2020   GrootJebbink introduceert een actieve waarschuwingscamera: SmartVue DobliCam. Dit is een dode hoekcamera en detectie-unit in één....

Camerasysteem kalibreren tijdens Corona

Rondom zicht, ook in Coronatijd

13/05/2020   Ook de afgelopen weken hebben we weer diverse voertuigen voorzien van een 360° camerasysteem....

Barry Oudejans nieuwe directeur GrootJebbink BV

Barry Oudejans nieuwe directeur GrootJebbink BV

01/05/2020   Per 1 mei 2020 is Barry Oudejans in dienst getreden als directeur bij GrootJebbink BV. Hij zal de dagelijkse leiding van het bedrijf op zich nemen en is onder meer verantwoordelijk voor het relatiebeheer met klanten....

 
.

© Copyright GrootJebbink BV 2020
Algemene voorwaarden | Privacy Policy

Wij gebruiken cookies. Zie onze Privacy Policy - Close

Wij gebruiken cookies. Zie onze Privacy Policy

Ok.