Home > Blog > Tien redenen om vandaag nog over te stappen van halogeen werklampen naar LED

Tien redenen om vandaag nog over te stappen van halogeen werklampen naar LED

Sinds 1 september moeten 230V lampen in de EU zo zuinig zijn, dat halogeen niet meer aan de eisen voldoet.

Bekijk ons assortiment LED werklampen

Omdat lampen minimaal energielabel B moeten hebben, maar halogeenlampen vaak label C of D hebben, verdwijnt de halogeenlamp.

Deze maatregel geldt (nog) niet voor halogeenlampen met laag voltage, zoals werklampen. Toch is het goed om ook die te vervangen door energiezuinigere LED werklampen. Hier zijn tien redenen om vandaag nog over te stappen van halogeen naar Nordic Lights LED werklampen:
 

#1: Verbruik

Misschien wel het grootste voordeel van LED werklampen ten opzichte van halogeen: het veel lagere energieverbruik. Dit leidt direct tot lager brandstofverbruik van de machine en dus tot lagere kosten.
 

#2: Levensduur

LED werklampen van Nordic Lights gaan veel langer mee dan halogeenlampen. Waar halogeenlampen een levensduur hebben van zo’n 500 uur, gaan LED werklampen tot wel 50.000 uur mee.
 

#3: Vervanging

Doordat Nordic Lights LED werklampen zo’n lange levensduur hebben, gaan ze vaak nog langer mee dan de machine waar ze op gemonteerd zijn. Dit betekent dus dat vervangingskosten voor werklampen verleden tijd zijn.
 

#4: Lichtkleur

De kleur die LED werklampen produceren komt nagenoeg overeen met de kleur van daglicht. Halogeenlampen hebben een donkerdere kleur die over het algemeen als ‘warm’ wordt ervaren, maar minder efficiënt werkt.

Lichtkleur
 

#5: Vermoeidheid

Nog een voordeel van de lichtkleur van LED werklampen: het menselijk oog is eraan gewend. Dat komt omdat het zoveel op daglicht lijkt. Daardoor raken ogen niet vermoeid van het licht, wat de veiligheid en efficiëntie alleen maar ten goede komt.
 

#6: Vorm

De vorm van een werklamp wordt voor een deel bepaald door het formaat van de bulb. Omdat LED’s veel kleiner zijn dan halogeenbulbs, zijn LED werklampen verkrijgbaar in allerlei formaten en vormen.

LED werklampen vormen

LED werklampen in verschillende vormen
 

#7 Lichtspreiding

Het lichtbeeld van LED werklampen is zeer egaal vanwege de goede spreiding van het licht. Dit in tegenstelling tot halogeen waar vaak een ‘pitje’ fel verlicht is, maar daaromheen de lichtopbrengst snel afneemt.

Halogeenlicht met fel verlichte 'pitjes'
 

#8: Warmteafvoer

In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, worden LED werklampen weldegelijk warm na verloop van tijd. Daarom bestaat een groot deel van de behuizing van LED werklampen uit koelribben. Mede doordat halogeenlampen deze koelribben niet hebben, gaan ze minder lang mee.
 

#9: Slijtage

Iedere keer dat halogeenlampen aangezet worden, slijt de gloeidraad verder. LED werklampen werken niet met een gloeidraad en lopen dus ook geen slijtage op bij vaak in- en uitschakelen van de lamp.
 

#10: Efficiency

Een Nordic Lights LED werklamp is veel efficiënter dan een halogeenlamp. Een LED werklamp met hetzelfde verbruik als een halogeenlamp, produceert veel meer licht. Halogeenlampen zetten namelijk 90% van de energie om in warmte en slechts 10% in licht.
 

Tip van onze productspecialist

Nordic Lights KL2001


Halogeen werklampen upgraden? Kies dan voor deze LED werklamp met zeer goede prijs-kwaliteitsverhouding.
 

Meer informatie

LED werklamp Nordic Lights KL2001


Bekijk hier ons assortiment Nordic Lights LED werklampen. Meer weten of het licht met eigen ogen zien? Neem dan contact met ons op.

 
 
 

Plaats reactie 

Je reactie wordt beoordeeld vóór plaatsing     Plaats reactie

 

Eerdere blogs

Veiligheidsupgrade B14 reddingstrap Brandweer Schiphol

07/07/2020   De brandweer op Schiphol heeft diverse specialistische voertuigen tot hun beschikking om snel ter plaatse te zijn in een noodsituatie....

Licht en donker in één beeld? Altijd zicht met een WDR camera!

27/05/2020   Als loonwerker heb je iedere dag veel te doen, zo ook vandaag. Je bent vroeg opgestaan om aan de eerste klus van de dag te beginnen: het omploegen van een paar hectare land....

Bulkmateriaal of schroot verplaatsen? Alle data in de cloud

31/01/2020   Op terreinen van zand- en grindhandels of afvalverwerkers worden veel grondstoffen in- en uitgevoerd. Er is lang niet altijd goed inzicht in het volume van de overslag....

 
.

© Copyright GrootJebbink BV 2020
Algemene voorwaarden | Privacy Policy

Wij gebruiken cookies. Zie onze Privacy Policy - Close

Wij gebruiken cookies. Zie onze Privacy Policy

Ok.