• Creëer gratis een veiligere werkomgeving met onze twintig tips

  • Maak kennis met de nieuwste generatie detectiesystemen

Veilig en productief

Bekneld raken, aangereden worden of letsel oplopen door gevaarlijke stoffen. Helaas gebeurt het nog geregeld op de bouwplaats. Investeren in veiligheid op de bouwplaats is dus geen overbodige luxe. Maar hoe doe je dat effectief?

Werken met camera’s is één van de oplossingen. Een camerasysteem biedt rust en overzicht aan een medewerker. Een systeem voor op een oplegger, heftruck of graafmachine bijvoorbeeld. Niet alleen voorkom je zo schade aan duur materiaal. Je verhoogt ook de werksnelheid en bovenal voorkom je ongelukken met medewerkers. En er is meer.

Er bestaan bijvoorbeeld ook detectiesystemen. Werk je met een koptelefoon op en hoor je weinig? Dan is het prettig dat je medewerkers je wel zien, want je hoort ze niet aankomen. Een detectiesysteem waarschuwt zowel chauffeur als voetganger.

Maak kennis met ons assortiment. Of lees hieronder meer over veilig werken in de bouw.

Bekijk ons aanbod

Het assortiment werklampen
Het assortiment detectiesystemen
Het assortiment camerasystemen
Camos Camera
Volledig assortiment flitslampen
Ecco flitslampen

Gevaarlijke situaties op de bouwplaats

De bouwplaats kan gevaarlijk zijn. Er zijn daarom veel voorschriften en regelementen. Zo ben je vaak verplicht een helm of fluorescerende kleding te dragen. De bouw behoort namelijk al jaren tot één van de gevaarlijkste sectoren.

Zo is blootstelling aan chemische stoffen of te veel geluid een risico voor de veiligheid. Meer dan 80 decibel geluid? Dan is het officieel lawaai, en schadelijk op lange termijn. Ook trillingen kunnen een risocofactur zijn waardoor de fijne motoriek achteruit gaat.

Wist je dat het aantal ongevallen in de bouw stijgt afgelopen jaren? En dat vreemd.

Er is namelijk steeds meer mogelijk op het gebied van preventie.

Zicht obstakels premium werklampen

Veiligheidsoplossingen voor de bouwplaats

Zicht is belangrijk om onze werkzaamheden goed uit te kunnen voeren. LED werklampen zorgen dat je altijd goed zichtbaar bent en goed zicht hebt. Daarbij gaan LED lampen langer mee, geven witter licht en feller licht dan de standaard (halogeen) verlichting. Vaak is de standaard verlichting op voertuigen namelijk nog Halogeen.

Een goede flitslamp, waardoor je overdag en in het donker goed zichtbaar bent kan de veiligheid aanzienlijk verhogen. Je valt simpelweg beter op. En het is veelal verplicht. Bijvoorbeeld als je langs de openbare weg werkt. Dan moet je voldoen aan de ECE-R65 reglementen.

Naast zichtbaar is hoorbaar zijn ook een belangrijk aspect. Wist je dat er SMART achteruitrijalarmen zijn? Die produceren altijd 5 decibel meer dan de omgeving. Zo voorkom je overlast, maar ben je wel altijd hoorbaar.

 

Advies op maat

Benieuwd naar de mogelijkheden om de bouwplaats veiliger te maken? Laat je vrijblijvend adviseren.

Dietger Engel Company Director Op zoek naar advies of een offerte? Ik help je graag.

Dietger Engel

Meer veiligheid op de bouwplaats? Ontdek hier al onze camerasystemen.

De volgende generatie detectiesystemen

De techniek zit niet stil. Met recht mogen we zeggen dat we bij een nieuwe generatie detectiesystemen zijn aangekomen. Neem bijvoorbeeld de Sylogi Shield.

Dit systeem detecteert alle personen op de bouwplaats door gebruik te maken van tags. Deze tag krijgt iedereen bij toegang tot de bouwplaats. En het blijft niet bij enkel signaleren. Afhankelijk van de afstand tussen het voertuig en de persoon krijgt de bestuurder hoorbare en zichtbare signalen.

Deze signalen kunnen worden opgeslagen met de datalogger. Het is ook mogelijk om automatische snelheidsvermindering in te stellen. Komt een voertuig in de buurt van een persoon? Dan gaat de snelheid automatisch omlaag. En om het af te maken kan het systeem uitgebreid worden met een camera (met monitor). Zo neem je ook nog eens afscheid van de dodehoek.

Het zijn deze toevoegingen die detectiesystemen gebruiksvriendelijk en innovatief maken.

Een veilige werkomgeving

Per situatie zijn er andere oplossingen passend. Werk je bijvoorbeeld in een magazijn. Dan zijn er specifieke interne voertuigmanagementoplossingen. Werk je zonder magazijn maar ben je juist altijd op pad? Kijk dan naar de externe voertuigoplossingen.

Stel je parkeert je voertuig altijd in een stoffige en donkere omgeving. Dan heeft een achteruitrijcamera niet altijd zin. Deze moet dan een infraroodfunctie hebben zodat je in het donker nog steeds haarscherp beeld hebt. Of een camera die specifiek gemaakt is voor donkere en stoffige omgevingen en over automatische detectie beschikt.

Wij bieden voor elke sector en situatie veiligheidsoplossingen. Daarnaast beschikken we over meer dan vijfentwintig jaar ervaring. En die ervaring delen we graag.

Agrifac Condor Nordic Lights

Download onze whitepaper

Hierin hebben we onze veiligheidskennis gebundeld in twintig concrete tips. Met deze tips maak je morgen nog het magazijn een veiligere plek om te werken. Op zoek naar een oplossing voor jouw situatie? Neem dan onderstaand contact op.

Dietger Engel Company Director Op zoek naar advies of een offerte? Ik help je graag.

Dietger Engel