Wij gebruiken cookies. Zie onze Privacy Policy - Close
Home > Blog > Brandweer Groningen Airport werkt veilig wanneer iedere seconde telt

Brandweer Groningen Airport werkt veilig wanneer iedere seconde telt

Goed zicht tijdens het rijden is van levensbelang, zeker als er gereden wordt met voertuigen die te hulp moeten schieten bij calamiteiten of ander gevaar. Dat weten ze ook bij de luchthavenbrandweer op Groningen Airport Eelde.

Daarom hebben zij hun E-One crashtenders uitgerust met Nordic Lights werklampen en het camerasysteem 360° OmniVue. Hierdoor is de brandweer altijd zo snel mogelijk ter plaatse; ook in het donker of in onoverzichtelijke situaties.
 

Download 'Laat je oplichten!'
 

Wanneer iedere seconde telt

De crashtenders zijn aan de voorzijde voorzien van Scorpius en Centaurus LED-werklampen. Deze lampen zijn stuk voor stuk voorzien van het Quake dempingssysteem zodat schokken extra goed worden opgevangen en de levensduur van de lamp verlengd wordt.

E-One crashtender met Nordic Lights werklampen

Omdat de E-One crashtenders een topsnelheid kunnen halen van ruim 120 km/u, is er voor gekozen om de werklampen van verschillende lenzen te voorzien. Hierdoor ontstaat een breed lichtpatroon direct vóór het voertuig en een lange en smalle lichtstraal die verder voor het voertuig uitschijnt. Dit specifieke lichtbeeld stelt de bestuurder in staat om ook in het donker met volle snelheid te kunnen rijden. Hierdoor gaat er dus geen extra tijd verloren in situaties waarbij iedere seconde telt.
 

Gemini: groot geschut

Naast de werklampen die aan de voorzijde gemonteerd zijn, kan de luchthavenbrandweer op Groningen Airport Eelde nog een extra wapen in de strijd gooien als het nodig is. Op de uitschuifbare mast is namelijk een Gemini LED-werklamp gemonteerd die de omgeving extra kan verlichten. Deze lamp wordt ingeschakeld als de crashtender ter plaatse is en hulpverleners extra goed zicht bij het werk nodig hebben.

Met een lichtopbrengst van ruim 40.000 lumen kan de Gemini de wijde omgeving van het voertuig verlichten.

E-One crashtender met werklampen aan voorzijde aan:

Nordic Lights op E-One crashtender

E-One crashtender met werklampen aan voorzijde en Gemini op uitschuifmast aan:

Nordic Lighs met Gemini op E-One crashtender

Het verschil is duidelijk: met de Gemini beschikt de luchthavenbrandweer pas echt over groot geschut als het om verlichting gaat!
 

Rondom zicht

Naast de verlichting, die het gebied vóór de crashtender goed zichtbaar maakt, heeft de bestuurder ook zicht op de omgeving rondom het voertuig. Dit komt omdat op de crashtender ook het camerasysteem 360° OmniVue is gemonteerd. Op iedere zijde van de crashtender is een camera met groothoeklens gemonteerd die de gehele omgeving rondom het voertuig kan ‘overzien’.

E-One crashtender met Nordic Lights werklmapen en 360° OmniVue

De beelden van deze vier camera’s worden door een speciale computer samengevoegd tot een aaneengesloten beeld dat de chauffeur op de monitor te zien krijgt. Door dit bovenaanzicht zijn er geen dode hoeken meer rondom een voertuig. In het geval van een calamiteit of in het dagelijkse gebruik is dus altijd in één oogopslag duidelijk wie of wat er zich rondom het voertuig bevindt.

Meer weten over onze diverse veiligheidsoplossingen? Neem dan contact met ons op.

 
 
 

Plaats reactie 

Je reactie wordt beoordeeld vóór plaatsing     Plaats reactie

 

Eerdere blogs

Tien redenen om vandaag nog over te stappen van halogeen werklampen naar LED

05/09/2018   Sinds 1 september moeten 230V lampen in de EU zo zuinig zijn, dat halogeen niet meer aan de eisen voldoet....

Aanrijding met heftruck voorkomen? Let goed op in het magazijn!

18/06/2018   In de top vijf van oorzaken van ernstige ongevallen op de werkvloer in Nederland, staan voetgangers die door een voertuig worden aangereden op plek vier....

Besparen op het wagenpark, minder kosten met meer zicht!

18/05/2018   Het is vrijdagmiddag, even voor vijven. Een drukke werkweek, waarin je als wagenparkbeheerder continu problemen oplost en brandjes blust, zit er bijna op....

 
.

© Copyright GrootJebbink BV 2018
Algemene voorwaarden | Privacy Policy