Home > Blog > Waarom de werklampen van Nordic Lights zo goed zijn

Waarom de werklampen van Nordic Lights zo goed zijn

Sinds 1992 ontwerpt en produceert het Finse Nordic Lights werklampen. De lampen worden alom geprezen om hun topkwaliteit en lange levensduur.

Bekijk alle werklampen

Niet voor niets is Nordic Lights de nummer één keuze voor producenten als Caterpillar, Volvo, John Deere, Konecranes en Jungheinrich. Maar wat maakt die werklampen nou zo goed?

Lights for Heavy Duty

Het zijn niet zomaar de eerste de beste lampen die Nordic Lights maakt. Iedere werklamp wordt namelijk in de eigen fabriek in Finland geproduceerd en alleen de beste onderdelen worden gebruikt tijdens de assemblage. Hierdoor zijn de lampen bestand tegen de zwaarste omstandigheden. De bedrijfsslogan is dan ook niet voor niets ‘Lights for Heavy Duty’!

Onderdelen werklamp Nordic Lights
 

Download 'Laat je oplichten!'
 

Testen, testen en nog eens testen

Voordat een nieuw type werklamp aan het productassortiment van Nordic Lights wordt toegevoegd, moet deze een groot aantal intensieve tests doorstaan:

Licht Nordic Lights

Schok- en trilbestendigheid
Gedurende 9 uur wordt de lamp blootgesteld aan schokken en trillingen tot een kracht van 60G.

Stofbestendigheid
Om er zeker van te zijn dat er geen stofdeeltjes bij de lamp naar binnen vliegen, wordt de lamp 3 uur in een kamer met rondvliegend stof geplaatst.

Waterdichtheid
Om te testen of de werklamp volledig waterdicht is, wordt de lamp, terwijl deze brandt, 2 uur ondergedompeld in een bad. Vervolgens laat men de lamp ronddraaien terwijl er met een hogedrukspuit water op gespoten wordt.

Zoutbestendigheid
De werklamp wordt gedurende maar liefst 240 uur besproeid met pekel.

Temperatuurwisselingen
In een speciale kamer wordt de lamp blootgesteld aan snelle temperatuurwisselingen van -40°C tot +85°C. Deze cyclus wordt 20 keer herhaald.

Temperatuurtest Nordic Lights

Elektromagnetische compatibiliteit
De lamp wordt blootgesteld aan hevige spanningspieken en –dalen en aan statische lading.

Naast deze tests voor nieuwe lampen, wordt iedere gefabriceerde lamp op productiefouten gecontroleerd voordat deze de fabriek verlaat. Dit gebeurt door de werklamp 12 uur aaneen te laten branden en te controleren of de lamp het juiste energieverbruik heeft.

 

Van een werklamp die al deze tests met goed gevolg heeft doorstaan, kun je gerust zeggen dat het een ‘Light for Heavy Duty’ is!

Levensduur van het voertuig

Een werklamp van Nordic Lights gaat net zolang mee als het voertuig waar het op gemonteerd wordt. Dit betekent dus dat je nooit meer lampen hoeft te vervangen en hier dus ook geen kosten meer voor hebt. Op de lange termijn zijn Nordic Lights dus niet alleen de beste, maar ook nog eens de voordeligste lampen.

Benieuwd naar ons assortiment Nordic Lights werklampen? Klik dan hier.

Lees hier over het verschil tussen LED-, xenon- en halogeenverlichtng.

 
 

Reacties

14 FEB. 2016 - 20:19

Heimen

👍

 

Plaats reactie 

Je reactie wordt beoordeeld vóór plaatsing     Plaats reactie

 

Eerdere blogs

Verblinding door werklampen voorkomen? Zo doe je dat!

02/05/2019   Het is ’s avonds laat. De weg is afgesloten en de werkzaamheden kunnen beginnen. Uiteraard is het donker, dus zet je de werklampen van je machine aan. Mooi dat ze zoveel licht geven, denk je....

Werklampen aanschaffen? Doe een lichtsimulatie!

26/02/2019   LED werklampen, ze zijn er in vele soorten en maten. Ook de prijzen lopen behoorlijk uiteen. Hoe weet je nu welk soort lampen je moet aanschaffen voor je machine?...

Dode hoek detectiesystemen: voorkom ongelukken met bouwmachines!

20/02/2019   Voertuigen zoals grondverzet- en mijnbouwmachines, vormen door hun grootte een gevaar voor de directe omgeving. Vanwege hun omvang, zijn er veel dode hoeken rondom dit soort voertuigen....

 
.

© Copyright GrootJebbink BV 2019
Algemene voorwaarden | Privacy Policy

Wij gebruiken cookies. Zie onze Privacy Policy - Close

Wij gebruiken cookies. Zie onze Privacy Policy

Ok.